czas: 30-60 min
SKŁADNIKI:
0,5kg mięsa z pingwina
7 marchewek
5 pietruszek
1/4 małego selera
2 l wody
ryż
przyprawy:
papryka słodka
pieprz prawdziwy
ziarenka smaku Winiary
PRZYGOTOWANIE:
Przyczaić się. Złapać pingwina. Oskórować. Mięso pokroić w kostkę i doprawić przyprawami zgodnie z uznaniem. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce( grube oczka). Wszystko wrzucić do garnka, zalać wodą i dusić na wolnym ogniu. Można podawać z ryżem. Smacznego! Dobre bo ciepłe!
Puszor (tu ukłony dla Ludi, którzy znają źródłosłów)
wreszcie pojawia się postać puszora!
OdpowiedzUsuńPuszor on a mission..
O rety rety! Rozkręcacie się widzę!
OdpowiedzUsuńTaca kierownika.
OdpowiedzUsuńPOLAR MAN ROAST
OdpowiedzUsuń4 lbs. polar man meat
2 cloves garlic
1/2 chunk of salt pork
1 c. black coffee
Rub meat with plenty of salt (Wieliczka salt is preferable) and black pepper.
Place in kettle with plenty of water and salt pork, garlic and black coffee.
Boil until tender.
Remove to roaster, add more salt and pepper and cover with plenty of sliced onions.
Roast in 350 degree oven until brown.
Use liquid boiled in for basting and making gravy.
For those who do not desired the "wild taste" in polar man meat, boil for about 10 minutes in soda water - 1 tablespoon soda to 2 quarts of water - drain and the meat is ready for cooking or preserving.
Delicious...
Czy kutas z Pytona mozna jesc?
OdpowiedzUsuńCzy kutas z Pytona jest jadalny?
OdpowiedzUsuńJa lubie skrzydełka wolowe albo wieprzowe. Mam mega przepis.
OdpowiedzUsuń